ACTIE: gebruik de code "thuiswerken" voor 2,5% korting!! (uitgezonderd bundel/actie producten, zit-sta tafels en bureaustoelen, vraag hiervoor een offerte aan)

 

Swipe to the left

11 Tips voor het werken met hybride teams

2 years ago

11 Tips voor het werken met hybride teams


Hoe bewaak je cultuur, organisatie en mens wanneer op verschillende plekken en in wisselende samenstellingen aan verschillende zaken gewerkt wordt? Het komt vooral neer op communicatie en rekening houden met ieders wensen en verlangens en de manager die zich gaat focussen op communicatie tussen teamleden onderling.

Met deze 11 tips leg je daar als hybride professional de basis voor.

1. Spreek duidelijke verwachtingen uit naar elkaar: de hybride manager dient vanaf het begin aan iedereen duidelijk te maken welk resultaat hij van elk teamlid verwacht, en wanneer.
2. Mensen spreken onderling af waar en wanneer ze werken: Een hybride organisatie kent geen vaste werktijden, zoals op het traditionele kantoor. Het gaat erom dat elk teamlid en de manager weet wanneer wie aan het werk en bereikbaar is voor overleg.
3. Pas op voor "wij en "zij-denken: wanneer mensen samenwerken zonder elkaar elke dag fysiek te ontmoeten kunnen misverstanden ontstaan. Zorg dat mensen-op-afstand vaak contact hebben met de mensen-bij-elkaar.
4. Hybride managers kennen de organisatie als geen ander: Een manager in een hybride organisatie moet van alles op de hoogte zijn.
5. Blijf zoeken naar nieuwe mogelijkheden: De manager in een hybride organisatie gebruikt zijn uitgebreide omgevingskennis om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Dat begint vaak met de status quo doorbreken.
6. Deel altijd en overal je documenten: Met een documentmanagementsysteem werken collega’s gemakkelijk met elkaar samen in documenten en kunnen zij eenvoudig informatie met elkaar delen.
7. Communiceren op de juiste manieren: Thuiswerkers missen de non-verbale signalen. Elkaar soms fysiek zien of horen bevordert de saamhorigheid in elk team.
8. Eerlijk beoordelen en belonen: Bij hybride werken gaat het meer om de resultaten dan om de inspanningen.
9. Let op bij werven en selecteren: Leden van een hybride team moeten meer dan traditionele werknemers in staat zijn om zichzelf te motiveren. Ook het aanpassingsvermogen moet meer dan gemiddeld goed zijn. En hou de samenstelling van het team gevarieerd.
10. Zorg voor fysieke ontmoetingen: Onontbeerlijk voor de teamspirit, de motivatie en de eenheid in elk team zijn de fysieke ontmoetingen.
11. Houd elkaar op de hoogte: Wie op afstand werkt, is meestal minder goed op de hoogte van de nieuwste plannen en ontwikkelingen. De wandelgangen, waarin je dat hoort, ontbreken.