ACTIE: gebruik de code "thuiswerken" voor 2,5% korting!! (uitgezonderd bundel/actie producten, zit-sta tafels en bureaustoelen, vraag hiervoor een offerte aan)

 

Ergonomisch Toetsenbord

Werken met een ergonomisch toetsenbord zorgt voor een verbeterde werkhouding, doordat het toetsenbord en de muis binnen de breedte van het lichaam worden geplaatst. Een ergonomisch toetsenbord is vaak verstelbaar, waardoor het mogelijk is om in een natuurlijke, ergonomische houding te werken achter uw computer. Eventuele lichamelijke klachten aan vingers, polsen, onderarm en schouders kunnen op deze manier verminderen of verholpen worden. 

Er zijn verschillende varianten van een ergonomisch toetsenbord te koop. De keuze van een goed toetsenbord is heel persoonlijk. Bekijk hieronder onze ergonomische toetsenborden. 

Ergonomisch Toetsenbord kopen

Onderzoek toont aan dat bij het gebruik van een ergonomisch toetsenbord de spierspanning in de schouder afneemt ten opzichte van het gebruik van een traditioneel toetsenbord. Wilt u zelf graag een ergonomisch toetsenbord testen? Vraag dan een vrijblijvende proefplaatsing aan!  

 

Wanneer u veel met het numeriek gedeelte van een toetsenbord werkt, is er een los numeriek toetsenbord  (numpad) beschikbaar. Uitermate geschikt voor mensen die veel data-invoer werkzaamheden verrichten.

 

Bent u op zoek naar een mini toetsenbord, welke handig mee te nemen is en ruimtebesparend is kijkt u dan naar onze minitoetsenborden .

 

Plaatsing van het ergonomisch toetsenbord

  1. Het toetsenbord staat recht voor de lichaam zodat de ellebogen in een hoek van 90° kunnen blijven liggen en de handen er goed bij kunnen. De armen rusten op de armsteunen van uw ergonomische bureaustoel  of op een armsteun .
  2. Klap de pootjes onder een toetsenbord in en werk zoveel mogelijk ‘plat’ en met de vingers naar beneden. Dit voorkomt onnodige kromming van de polsen. Indien nodig kunt u een polssteun  gebruiken.
  3. Kies een toetsenbord zonder numeriek gedeelte waarbij de muis ook binnen de breedte van het lichaam gebruikt kan worden. Werken binnen de schouderlijn voorkomt schouderklachten.