ACTIE: gebruik de code "thuiswerken" voor 2,5% korting!! (uitgezonderd bundel/actie producten en zit-sta tafels, vraag hiervoor een offerte aan)

 

Tips: de ideale ergonomische muis kiezen

Wanneer u langdurig en intensief gebruik maakt van een muis kunt u last krijgen van klachten aan de hand, pols, arm, schouder en nek. Met het gebruik van een Ergonomische Muis kunt u deze lichamelijke klachten verminderen of zelfs volledig genezen. Dit komt omdat de hand in een neutrale ontspannen positie wordt gehouden.

Het kiezen van de perfecte ergonomische muis is een persoonlijke keuze. Bij het kiezen van de ideale ergonomische muis moet u zich het volgende afvragen: Welke soort muis past het best bij mijn situatie en mijn wensen? Hieronder geven wij u meer informatie over de voordelen van een ergonomische muis, de verschillende varianten en hoe u de ideale muis kunt kiezen. Mocht u er onverhoopt toch niet uitkomen? Het team van experts bij Easy Ergonomics helpt u graag verder bij het maken van de juiste beslissing.

Voordelen van de ergonomische muis

Werken met een ergonomische muis kan het risico op lichamelijke klachten, zoals RSI, aanzienlijk verkleinen. Maar hoe werkt dat dan precies? 

 1. Een ergonomische muis vermindert de draaiing van de onderarm (pronatie):
  Allereerst is het bij het gebruik van een traditionele muis nodig om de onderarm te draaien, zodat de handpalm naar beneden gericht is. Deze beweging kost spierkracht. Wanneer spieren overbelast raken kunt u last krijgen van lichamelijke klachten.
 2. Een ergonomische muis hoeft u nauwelijks of helemaal niet te knijpen om de muis vast te houden en te besturen.
  Een traditionele muis wordt vaak met de duim en de pink vastgehouden (knijpen van de muis). Het knijpen van de muis zorgt voor spierspanning en kan zorgen voor verkramping in hand, pols en onderarm.
 3. Een ergonomische muis voorkomt dat u zijwaartse, knikkende bewegingen maakt vanuit de pols (ulnair- en radiale deviatie) om de muis te sturen,  in plaats van de beweging te maken vanuit de elleboog en/of schouder. Deze bewegingen vanuit de pols kunnen zorgen voor klachten aan de pols en onderarm. Het gebruik van een ergo muis kan deze klachten voorkomen.

Welke varianten van de ergonomische muis zijn er verkrijgbaar?

Er zijn heel veel verschillende soorten ergonomische muizen te verkrijgen. Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen? De ergonomische muizen van Easy Ergonomics hebben in ieder geval één ding gemeen: ze zijn zo ontworpen dat lichamelijke klachten die kunnen worden veroorzaakt door een traditionele computermuis,  eenvoudig kunnen worden voorkomen of verminderd.

De belangrijkste varianten van de ergonomische muis hebben wij hieronder voor u opgesomd. 

 1. Verticale muis:
  Bij verticale muizen zoals de Evoluent Muis  of Easy Feel Mouse  houdt u de muis vast in een handshake positie. Een verticale muis lijkt erg op de traditionele muis en heeft daardoor een korte gewenningstijd. Door de verticale positie worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor spierspanning in uw onderarm afneemt en klachten aan uw pols, arm en schouders worden verminderd, verholpen of zelfs voorkomen.
 2. Joystickmuis:
  Joystickmuizen, zoals de Anir Muis , dwingt de gebruiker om een natuurlijke houding aan te nemen. De naar de hand gevormde joystick brengt ontspanning aan de hand, pols, arm en schouder.
 3. Trackball muis:
  Een Trackball Muis  bestuurt u door de trackball te bewegen met de vingers en/of duim. Trackball muizen vereisen daardoor veel minder arm- en polsbewegingen dan een traditionele muis en bieden daardoor een pijnvrije computerervaring. 
 4. Penmuis:
  De PenClic Mouse  ziet, voelt en beweegt als een pen. De vlotte pen-grip zorgt voor een cursor ervaring als geen ander. De Penclic Mouse stelt gebruikers in staat om precies en nauwkeurig te muizen, wat leidt tot betere resultaten in minder tijd.
 5. Rollermuis:
  Met een Rollermouse  werkt u vanuit een optimale muispositie, centraal voor uw lichaam in lijn met uw beeldscherm en/of documentenhouder. U beweegt de cursor door de rollerbar zachtjes met uw vingertoppen te bewegen. 

Hoe kies ik de beste ergonomische muis?

De ideale ergonomische computermuis kiezen is zeer persoonlijk en kost tijd. Waar moet u onder andere over nadenken bij de aanschaf van de voor u ideale muis?

 • Wat zijn uw klachten? Of welke klachten wilt u voorkomen?
 • Welke ergonomische muis past bij uw wensen en eisen?  Welke variant van de ergonomische muis gaat mijn klachten verhelpen/voorkomen?
 • Wil ik een ergonomische muis met draad, draadloos, linkshandig, rechtshandig, etc.?
 • Welke maat heb ik nodig zodat de muis goed past bij mijn handgrootte?
 • Kan ik muizen testen? Ja, dat kan zeker met een proefplaatsing en kies vervolgens de muis die het beste aanvoelt.

Ziet u door het bomen het bos niet meer? Easy Ergonomics biedt klanten de mogelijkheid om verschillende muizen 21 dagen vrijblijvend uit te proberen, zodat u in uw eigen werkomgeving kunt testen of een muis geschikt is voor u. Vraag nu een proefplaatsing aan! Daarnaast staan de experts van Easy Ergonomics voor u klaar om u te helpen bij het maken van een keuze.