ACTIE: gebruik de code "thuiswerken" voor 2,5% korting!! (uitgezonderd bundel/actie producten en zit-sta tafels, vraag hiervoor een offerte aan)

 

Beeldschermbeugel

De rug, schouders en nek zijn erg kwetsbaar wanneer u langdurig in een verkeerde houding werkt. Om lichamelijke klachten te voorkomen, is het belangrijk dat uw beeldscherm op de juiste hoogte en diepte zijn ingesteld. Dit kunt u doen door gebruik te maken van een beeldschermbeugel.

Voorkom klachten en bekijk nu het ruime assortiment beeldschermbeugels van Easy Ergonomics.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

De voordelen van een beeldschermbeugel op een rijtje

Hieronder hebben we de grootste voordelen van een beeldschermbeugel op een rijtje gezet. 

  1. Om gedurende uw werkdag comfortabel te kunnen werken, is het van belang dat u uw beeldscherm in hoogte en diepte kunt aanpassen.  De bovenzijde van uw beeldscherm dient op ooghoogte te staan of enkele centimeters lager. Voor de kijkafstand (diepte)  tot het beeldscherm wordt meestal één armlengte aangehouden. Afhankelijk van iemands gezichtsvermogen is het op bepaalde momenten juist wenselijk om het scherm wat meer naar uw gezicht of juist wat verder weg te kunnen positioneren. Daarnaast is het ook prettig als u de positie van uw beeldscherm kunt aanpassen, naarmate de lichtinval gedurende de dag veranderd. Een beeldschermbeugel biedt deze flexibiliteit.
  2. Een beeldschermbeugel zorgt voor ruimtebesparing. Veel beeldschermbeugels  worden aan de achterkant van het bureau vastgeklemd of kunnen door het tafelblad gemonteerd worden. Daarnaast zijn er beeldschermbeugels die aan de muur bevestigd kunnen worden, zoals de Devia Wall Mount . De ruimte op het bureau blijft hierdoor helemaal vrij.
  3. Bij flexwerken is het belangrijk dat iedere individuele computergebruiker de hoogte en diepte van het beeldscherm op zijn of haar lichaam kan afstellen. Iedere computergebruiker kan op deze wijze comfortabel en bovenal ergonomisch werken. Door gebruik te maken van een beeldschermbeugel wordt dit mogelijk gemaakt. In ons assortiment hebben wij monitorarmen met ingebouwde gasveer, zoals de Devia Monitorarm 2 - 10 kg . De ingebouwde gasveer ervoor dat u uw beeldscherm zeer snel en eenvoudig met één hand op de juiste hoogte en diepte kunt instellen, wat ideaal is voor flexwerkplekken.
  4. Wij adviseren om uw werkhouding regelmatig af te wisselen en te pauzeren, om eventuele gezondheidsrisico’s te beperken. Als uw beeldscherm eenvoudig meebeweegt, bent u ook sneller geneigd om een andere werkhouding aan te nemen. Een goede beeldschermbeugel of monitorstandaard maakt dit mogelijk.

Kies voor een dubbele beeldschermbeugel

Veel computergebruikers werken tegenwoordig met twee beeldschermen, vandaar dat er tegenwoordig vaak wordt gekozen voor een dubbele beeldschermbeugel. Door dual screen te werken kunt u meerdere applicaties verdelen over twee beeldschermen. Op deze wijze kan er sneller en effectiever gewerkt worden. Volgens onderzoek kunt u door met twee beeldschermen te werken uw productiviteit verhogen met 10% en daarnaast in dezelfde tijd 33% minder fouten maakt (Colvin et al., 2004). Dankzij het gebruik van een dubbele beeldschermbeugel creëert u niet alleen meer ruimte en rust op het bureau, maar zorgt u er ook voor dat u een juiste ergonomische werkhouding aanneemt. Door een verminderd ziekteverzuim, doordat u een veel betere werkhouding aanneemt en ergonomischer kunt werken, bespaart u hiermee uiteindelijk zelfs kosten! Bekijk direct onze dubbele beeldschermbeugels

Ergonomische hulpmiddelen ter preventie van RSI

Er zijn speciale ergonomische hulpmiddelen ter preventie van RSI op de markt verschenen ter preventie van bepaalde klachten. Met een ergonomische muis, beeldschermbeugel of ergonomisch mini toetsenbord kunt u veel klachten voorkomen / verminderen. Investeren in ergonomische aanpassingen wordt vaak gezien als een kostenpost, maar door verlaging van het ziekteverzuim en verhoging van productiviteit betaalt deze investering zich snel weer terug. Investeren in ergonomie levert dus in feite iets op, in plaatst van dat het iets kost!

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies: neem dan contact op met onze deskundige adviseurs via telefoonnummer +31 413-230000 of stuur ons een e-mail.