ACTIE: gebruik de code "thuiswerken" voor 2,5% korting!! (uitgezonderd bundel/actie producten en zit-sta tafels, vraag hiervoor een offerte aan)

 

Werkplekonderzoek

Een werkplekonderzoek heeft als doel het voorkomen en/of verhelpen van gezondheidsklachten en het zo comfortabel mogelijk inrichten van uw werkplek. Wanneer u regelmatig intensief repeterende werkzaamheden uitvoert, langdurig achter een computer zit of te maken heeft met een andere fysieke belasting, ontstaat er een verhoogde kans op klachten aan arm, nek, rug of schouders. Een ergonomisch ingerichte werkplek en gezonde werkgewoonten bevordert de productiviteit en vermindert de kans op ziekteverzuim.

Heeft u behoefte aan werkplekadvies? 

Bij werkplekadvies worden alle ergonomische aspecten van de werkplek beoordeeld evenals de werkhouding, werktaken en de werkgewoonten. Tijdens het werkplekadvies ontvangt u tips en instructies over efficiënt lichaamsgebruik bij beeldschermwerk of fysieke belasting. Daarnaast ontvangt u gericht advies om uw werkplek te optimaliseren.

Easy Ergonomics voert zelf geen werkplekonderzoek op locatie uit, maar werkt hiervoor samen met deskundige gediplomeerde bedrijfsfysiotherapeuten. Heeft u meer vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met ons en vraag naar de mogelijkheden.

Hoe wordt een werkplekonderzoek verricht? 

Een werkplek onderzoek kan op iedere werkplek worden verricht, van productieomgeving tot kantooromgeving. Onze specialisten richten zich uitsluitend op de kantooromgeving. Er wordt bij een werkplek onderzoek o.a. gekeken naar:

  • De fysieke belasting
  • Ergonomie van de werkplekinrichting
  • Omgevingsfactoren, zoals het klimaat, verlichting, geluid en trillingen
  • Veiligheid
  • Het werkgedrag, de werkorganisatie, werkverhoudingen en het voorkomen van werkdruk/stress

Op basis van bovengenoemde resultaten wordt er advies gegeven over het ergonomisch inrichten van de werkplek en het verbeteren van werkhouding- en gewoonten. De medewerker is uiteindelijk zelf verantwoordelijk om gebruik te maken van de gegeven tips en het naleven van de adviezen.

Werkplekanalyse

Bij een werkplekanalyse worden alle ergonomische aspecten van de werkplek beoordeeld. Daarnaast ontvangt u een volledige instructie over een goede zit- en werkhouding. De werkplek wordt aan de hand van individuele metingen ingesteld en optimaal ingericht. Hierbij wordt rekening gehouden met de werkzaamheden en eventuele klachten. U ontvangt altijd persoonlijk advies en als u dat wilt kunt u vrijblijvend ergonomische hulpmiddelen, zoals een Ergonomische Muis  of Ergonomische Bureaustoel , uitproberen.